Laden Activiteiten
  • Dit event is voorbij.

Zaterdag 16 juni, de eerste dag van de Midden Delflanddagen organiseren we weer een Tocht voor Moutainbikes door het prachtige gebiedrond Schipluiden, Vlaardingen, Schiedam en Delft. De tocht die al voor de 6e keer wordt georganiseerd gaat voor 90% over onverharde paden. Net als vorig jaar proberen we er weer een echt familie gebeuren van te maken.

Als je naar het nieuwe logo kijkt vraag je je af is sporten tussen de knotwilgen nu echt zo leuk ? Het antwoord is JA! De natuur in de randstand is schaars, dus wordt er vaak door enthousiaste fietsers die liever de onverharde paden zoeken de bekende single tracks in Gelderland, Brabant en Limburg opgezocht. Ze  hebben het niet zo makkelijk. Toch zijn er inmiddels wat lichtpuntjes. Zo ook op Zaterdag 16 juni, de eerste dag van de Midden Delflanddagen. Dan organiseren een groep enthousiaste mountainbikers  weer een prachtige fietstocht over een route die voor meer als 80% onverhard is, door het prachtige Midden Delfland gebied.

De tocht die al voor de 6e keer wordt georganiseerd gaat door de natuurgebieden rond Schipluiden, Vlaardingen, Schiedam en Delft, buiten de bebouwde kom. Net als vorig jaar proberen de organisatoren er weer een echt familiegebeuren van te maken.

Natuurlijk is het inmiddels vertrouwde “Broekpolderparkoers” opgenomen, maar er is natuurlijk veel meer te zien. Voorop staat met name: “het kennismaken met het veenweidelandschap”. Langs de route, die wederom via de schapenboerderij van de Vockestaert loopt, passeert nog veel meer natuurschoon. Zo kan men onder andere Schotse Hooglanders, Blaarkoppen, Schapen , geiten en talloze watervogels onderweg bewonderen !

De start en finish van dit evenement zijn weer bij het “Sportcentrum Allround” in Den Hoorn en op het terrein van tennisvereniging VLTC in Vlaardingen. Daar kan men inschrijven vanaf 8.45 uur en starten vanaf 9.00 uur. De jeugd is wederom bijzonder welkom en mogen (tot 12jaar) gratis meedoen. De overige bikers betalen 5 euro. Een goeie mountainbike en natuurlijk een helm  en een goed humeur zijn wel verplicht. Er kan gekozen worden uit twee afstanden namelijk 35 en 50 kilometer.

Vorig jaar wisten al zo’n kleine 250 Mountainbikers de weg naar het Midden Delflandgebied te vinden. Velen van hen waren verbaasd dat er in het gebied tussen Rotterdam en Den Haag ook voor echte mountainbikeliefhebbers mogelijkheden zijn. Vooral de doortocht langs de schapenboerderij van de Vockestaart was een groot succes.

De prachtige tocht wordt geprogrammeerd vanuit  twee vertrekpunten. Een in Vlaardingen, bij VLTC aan de Watersportweg en een in Den Hoorn, bij sportcentrum Allround aan de Tiendweg.

Ook gebruiken wij de buitencode bij het organiseren van de ATB tocht Midden Delfland. Wij houden rekening met andere recreanten en plant en dier. Wij Informeren andere recreanten van de activiteit door A4tjes op de borden. Drukke oversteken begeleid door zichtbare vrijwilligers

Starten van 9:00 – 11:00 uur. Opstappen in Vlaardingen (VLTC) of Den Hoorn (Sportcentrum Allround).